Välja bredband

Dela

När du ska välja bredband är det flera saker du bör ha i åtanke: priset, hastigheten och stabiliteten. Vi ska nu här på billigtbredband.com därför titta närmare på dessa faktorer så att det blir enklare för dig att välja bredband.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

35 8
  • 5 GB data
  • Från 89 SEK
21 2
  • 25 GB data
  • Från 199 SEK
8 4
  • 3 GB data
  • Från 149 SEK
10 3
  • 40 GB data
  • Pris 249 SEK
5 3
  • 5 GB data
  • Pris 149 SEK

Priset på bredbandet

Om du inte är en krävande användare som dagligen laddar ner stora filer och som streamar högupplöst video så kan du komma riktigt billigt undan både när det gäller mobilt bredband och fast bredband. De flesta bredbandsleverantörer erbjuder riktigt billiga bredband för de som inte behöver en så hög hastiget. Om du vill använda mobilt bredband och inte behöver en så stor datamängd finns det också riktigt billiga alternativ. Hos Comviq till exempel kan du ladda ditt mobila bredband med 90 kr/mån och får då 3GB i datamängd och full hastighet med både 3G och 4G. Om du däremot har höga krav när det gäller hastighet eller datamängd bör du inte tänka så mycket på priset, dagens snabba bredband är i alla fall inte speciellt dyra och det finns relativt billiga mobila bredband som ger din en stor datamängd.

Bredbandets hastighet

När du ska välja bredband bör du alltså fundera på hur hög hastighet du egentligen behöver. Ärligt talat så behöver de flesta användare inte ett så jättesnabbt bredband. Om du bara surfar, streamar musik, streamar på Youtube och inte laddar ner jättestora filer dagligen behöver du egentligen inte ett snabbare bredband än det du kan få via 3G. Om du däremot streamar filmer i full HD och laddar ner flera GB om dagen bör du ha ett snabbare bredband, allra helst fast bredband eftersom 4G har begränsningar när det gäller datavolym. Ett fast bredband på 100 Mbit/s funkar utmärkt.

Bredbandets stabilitet

Alla vill såklart ha ett stabilt bredband som inte strular. Idag är det flesta fasta bredband stabila så det är egentligen ingen stor grej längre när det gäller fasta bredband. När det gäller mobilt bredband är det viktigt att du väljer ett bredband som har en riktigt bra täckning där du bor. Det tar du lätt reda på genom att titta på bredbandleverantörernas täckningskartor som finns på deras hemsidor. Naturligtvis finns det en del bredband som inte är stabila, men om du väljer ett bredband som vi listar här på billigtbredband.com får du garanterat ett stabilt bredband till ett mycket rimligt pris.