WiFi hemma

Dela

Om du inte har skaffat ett WiFi hemma än så är det verkligen på tiden. Med ett WiFi i hemmet kan du smidigt ansluta alla de enheter som behöver tillgång till nätet, till exempel datorer, surfplattor, mobiltelefoner, TV, hemmabiosystem, Blu-Ray, spelkonsoler och internetradio.

Skaffa WiFi till ditt hem

Det finns tre olika lösningar om du vill ha ett WiFi som ger teckning i hela bostaden.

  1. Fast bredband med WiFi. Idag kommer i stort sett alla fasta bredband med en trådlös router som ersätter det gamla modemet som inte hade någon WiFi. Det här är perfekt för dig som vill ha ett snabbt och stabilt bredband som inte har någon begränsning när det gäller datamängd.
  2. Hem WiFi. Om du vill använda ett mobilt bredband i hemmet ska du skaffa något som ofta kallas för Hem WiFi. Då får du en router som använder sig av det mobila nätet istället för det fasta nätet men som i praktiken fungerar likadant. Det här är en bra lösning för dig som inte har möjlighet att få ett fast bredband eller som vill kunna ta med dig bredbandet till sommarstugan. Tänk bara på att om du ansluter många enheter till ditt WiFi och använder dem för datakrävande uppgifter (till exempel streamar film) kan det mobila bredbandets datamängd snabbt ta slut.
  3. Separat router. Om du redan har ett mobilt eller fast bredband utan WiFi kan du alltid köpa en separat router som du kopplar ditt modem till.