4G

Dela

Idag är 4G-nätet väl utbyggt och når de flesta svenska hem, så om du vill ha ett mobilt bredband bör du definitivt skaffa ett bredband med 4G istället för 3G. Men kolla försäkerhetsskull upp att du verkligen har täckning där du bor innan du skaffar 4G.

Så varför ska du då skaffa 4G istället för 3G? Det är det enkelt att svara på: för att det är snabbare! Dessutom är det numera ett billigt bredband som sällan kostar mer än ett 3G-bredband.

Jämför 4G bredband här!

4G – ett snabbare mobilt bredband

Med 3G når du en teoretisk maximal hastighet på 16 eller 32 Mbit/s, men i praktiken hamnar man oftast på hastigheter som ligger på 5 – 12 Mbit/s. Om du istället skaffar ett mobilt bredband med 4G kan du nå en teoretisk hastighet på 80 Mbit/s och de flesta får en faktisk hastighet på 30 – 40 Mbit/s, vilket inte är dumt alls. Med en sådan hastighet kan du utan problem snabbt ladda ner stora filer från nätet och streama högupplöst video.

Tänk emellertid på är att alla 4G-abonnemang och kontantkort har en begränsning när det gäller datamängd, så om du streamar mycket högupplöst film kan ditt saldo snabbt ta slut. Det är därför det är så många som har ett fast bredband i hemmet och ett mobilt bredband när de är på språng. Det är något som vi på billigtbredband.com tycker är vettigt.