ADSL Bredband

Dela

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) har nästan blivit synonymt med bredband via telefonjacket, men det finns även något som heter VDSL (V:et står för Very high-rate) som man kan nå en högre hastighet med. De flesta som har en fast telefonlina har möjlighet att få bredband via ADSL och når då en hastighet på upp till 30 Mbit/s medan man kan nå hela 60 Mbit/s med VDSL. Trots att det är VDSL det handlar om när man får en högre bredbandshastighet via sitt telejack så brukar man i folkmun ändå kalla det för ADSL.

Jämför ADSL bredband här!

För vem är ADSL ett bra bredbandsval?

  • För dig som inte behöver en löjligt stor bandbredd. Med ADSL på 30 Mbit/s kan du utan problem streama filmer i full HD, snabbt ladda ner filer och spela krävande spel.
  • För dig som inte har möjlighet att få ett bredband via data- eller bredbandsjacket.
  • För dig som surfar mycket och använder stor datamängd eftersom de mobila bredbanden har begränsningar när det gäller just datamängd.
  • För de hushåll som har många datorer, surfplattor och mobiltelefoner som ofta streamar HD-film samtidigt. Varje enhet tar ju upp en viss bandbredd som snabbt äts upp om många personer samtidigt utför datamängdskrävande uppgifter. Det gäller även om du streamar film på din TV och via ditt hemmabiosystem och om du använder internet på din spelkonsol. Då är det bättre att ha ett fast bredband på minst 100 Mbit/s.

För vem är ADSL inte ett så bra val?

  • För dig som vill kunna ta med ditt bredband överallt. Då är ett mobilt bredband bättre, men det funkar fortfarande bäst som ett komplement.
  • För dig som inte har en fast telefon eftersom man ofta får betala en extra avgift då.