Bredband fiber

Dela

Det som numera kallas för bredband fiber, fiberbredband och fiberbaserade bredband är egentligen samma sak som bredband via kabel. Detta bredband brukar även vara synonymt med ett snabbt bredband och det kan man verkligen förstå eftersom det bara är här du kan nå en hastighet på hela 100 – 1000 Mbit/s.  Däremot finns det flera leverantörer som erbjuder så låga hastigheter som – 10 Mbit/s för de som vill ha ett riktigt billigt bredband och som bara använder sig av nätet för att surfa lite och kolla e-posten.

För vem passar bredband via fiber bäst?

  • Om du streamar filmer i Full HD ska du absolut använda dig av bredband fiber med en hastighet på minst 30 Mbit/s så flyter filmerna på utan problem. Du kan förvisso även välja ADSL men det är sällan lika stabilt. Mobilt bredband bör du absolut inte välja eftersom HD-filmer snabbt äter upp din datamängd.
  • Om du snabbt vill ladda ner riktigt stora filer. Välj gärna en hastighet på minst 100 Mbit/s så går det undan om servern du laddar ner filerna från är snabb och serverns internet är snabbt.
  • Om du gejmar på nätet. Spelande på nätet drar sällan någon större datamängd och kräver inte några jättehöga hastigheter, men eftersom ett bredband via fiber är stabilare än andra bredband bör du välja det ändå om du inte vill drabbas av några spelavbrott. Och det tror billigtbredband.com inte att du vill.

Om du är intresserad av ett bredband via fiber rekommenderar vi Bredbandsbolaget som har ett riktigt bra fast bredband. Där kan du knappa in din adress så ser du om ditt hushåll har möjlighet att få det.