Bindningstid för bredband

Dela

När du tecknar ett bredbandsabonnemang måste du ofta binda abonnemanget under 1 eller 2 år. Idag finns det även bredbandsleverantörer som erbjuder abonnemang som saknar bindningstid, till exempel Telias ADSL, och om du har ett mobilt bredband kan du välja att surfa med kontantkort. Här ska billigtbredband.com i alla fall gå igenom vad som gäller om du skaffar ett bredband som har en bindningstid.

Det här gäller för dig

  1. Du får inte avsluta ditt abonnemang innan bindningstiden är slut. Du kan förvisso byta operatör och bredbandsabonnemang om du vill men du måste ändå fortsätta att betala för ditt gamla bredband.
  2. När bindningstiden upphör får du automatiskt ett tillsvidare abonnemang och detta kan sägas upp när som helst, bara du säger till en månad i förväg.
  3. Om du inte vill fortsätta att använda ditt bredband efter bindningstiden ska du säga upp det med en månads varsel.

Det här gäller för leverantören

  1. Sedan den 1 maj 2015 får leverantören inte ha en längre uppsägningstid än en månad. Alltför många tolkar det här som att man även kan säga upp ett bundet bredband långt innan bindningstiden är slut, men så är det inte. Det innebär bara att det räcker med att du säger upp ditt bredband en månad innan bindningstiden löper ut eller när som helst om du har ett tillsvidareabonnemang.
  2. Samtliga bredbandsleverantörer måste även erbjuda abonnemang som har en maximal bindningstid på 1 år.
  3. Om leverantören ändrar villkoren under din bindningstid måste den har riktigt goda skäl att göra det om det är till din nackdel, annars får du säga upp det om du vill. Skulle leverantören vilja höja priset måste det meddelas en månad i förväg så att du kan bestämma dig för om du vill behålla abonnemanget eller inte.
  4. Alla förpliktelser som står i avtalet måste uppfyllas, inklusive löften om bredbandshastighet.